Volg jouw hart

Ga jouw hart volgen. Wat wil jij het liefst en hoe ga je dat bereiken. Mijn hart volgen, dat heb ik zelf helaas niet altijd gedaan. Het was pas in 2002 als ik het mij goed herinner, dat ik écht mijn hart ben gaan volgen. Na een fikse burn-out wilde ik iets heel anders doen. Ik was verpleegkundige en had als grote liefde: mijn honden.

Iets met honden

Ik wilde nu eindelijk mijn jeugd droom gaan volgen en “iets met honden” gaan doen. Ik ging op zoek. Van een hele aardig mevrouw die bij Martin Gaus geleidehondenschool werkte (Marlia), kreeg ik de tip dat er binnen kort een opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut zou starten bij het Martin Gaus Gedragscentrum, (toen nog geleidt door Sacha).

Mijn hobby mijn werk

Ik deed wat mijn gevoel mij ingaf en ik schreef mij in voor een module die over honden gedrag zou gaan. Als een van de eersten bij de MG academie, dat moet dan al gauw 20 jaar geleden zijn, deed ik deze opleiding om meer over hondengedrag te leren, maar gaandeweg viel het besluit om van mijn hobby mijn werk te maken.

Geen toeval

Ik ben de hele KG opleiding gaan doen. Ik haalde mijn diploma voor kynologisch gedragstherapeut en ging van mijn hobby mijn beroep maken. Inmiddels waren mijn partner en ik op zoek naar een plek om te wonen. Wat mooi was het dat we op de Groene Velden in Lelystad terecht kwamen. En het was geen toeval, op die nieuwe plek kon ik ook gaan werken.

Uitvallende hond

Ik begon op de Groene Velden als gedragstherapeut voor honden en had een vakantie opvang voor honden. Ik ging speurlessen geven. Het speuren ging ik ook als werkvorm gebruiken bij de gedragsverandering voor honden die uitvallen naar andere honden. Ik had hier iets mee, omdat mijn toenmalige hond Rowan ook uitviel naar andere honden.

Mensen coachen

Door Rowan, kreeg ik ook de behoefte om zelf als eigenaar van een uitvallende hond gecoacht te worden. Na een scholing voor coach die zich richt op verandering ben ik me gaan toespitsen op uitvallende honden en hun eigenaren. Dat coachen bevalt mij heel goed. Ik geef advies over hondengedrag en ik help mensen om een probleem wat zij ervaren te veranderen.

Het Kantelpunt

Op enig moment komen mensen op een Kantelpunt in hun leven. Ze willen een verandering, maar ze weten niet wat of hoe. Het Kantelpunt, is de naam van mijn nieuwe website die “as we speak” handen en voeten krijgt op Terschelling. Ik neem van alles van wat er al is in mijn aanbod mee en ik richt me vooral op mensen die van honden houden, uitgeput zijn en een verandering willen.

Waarmee kan ik jou helpen?

Plaats een reactie

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?