Spiegelen met honden

Bij Hond en Baas in Lelystad kun je ook spiegelen met honden.

Wat is spiegelen met honden, vraag jij je misschien af. Tijdens het spiegelen met honden geef ik jou een (eenvoudige) opdracht. Die opdracht mag jij op je eigen manier uitvoeren. De opdracht die je krijgt voer je uit met een hond. Dat kan jouw eigen hond zijn, maar het kan ook (een van) mijn hond(en) zijn. De hond, waar je de oefening mee doet, reageert op jou en doet dat ook op een bepaalde manier. Dat alles geeft informatie. Die informatie kan jou inzichten geven. Het kan zijn dat je vervolgens wat met die inzichten kunt en wilt doen.

Als je wilt gaan spiegelen met honden, kan het zijn dat je al een vraag hebt. Bijvoorbeeld jij wilt onderzoeken waarom je steeds dezelfde problemen ervaart. Of je wilt er achter komen wat jou er steeds van weerhoudt om iets te veranderen. Welke patronen kun jij bij jezelf herkennen?
Wat jij je afvraagt of wat jij wilt onderzoeken tijdens een spiegel sessie met een hond kan van alles zijn. Het kan ook zijn dat je nog geen vraag hebt, en dat er een inzicht ontstaat tijdens de spiegel sessie.

Spiegelen met honden kan ik toepassen als werkvorm tijdens mijn coaching sessies. Vaak reageert jouw hond op jou omdat jij een gevoel hebt, op een bepaalde manier ergens over denkt, of omdat je steeds hetzelfde gedrag laat zien. Uit gewoonte, omdat je het jezelf aangeleerd hebt of omdat er een andere reden voor is. In ieder geval geeft het bewust worden van of het herkennen van het gevoel, het gedrag of de gedachten je inzichten. Bijvoorbeeld als je bij mij komt voor hulp omdat je een uitvallende hond hebt.

Je kunt ook een keer komen spiegelen met je eigen hond of met een van mijn honden zonder dat je een specifieke vraag hebt. Je mag gewoon een keer komen om te ervaren wat spiegelen met honden is. Er zijn verschillende mogelijkheden.
Stuur mij even een bericht, dan spreken we wat af.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Plaats een reactie