Let what you love be what you do

Let what you love be what you do. Dat is al jaren mijn motto en wat fijn dat ik me dat af en toe weer herinner…dat ik daar soms ook weer even bewust bij stilsta.

Tijdens de laatste dagen van het jaar ben ik vrij, dat wil zeggen, ik heb geen afspraken. Maar ik ben wel druk. Druk met van alles wat met mijn bedrijf te maken heeft, met voorbereidingen en plannen voor volgend jaar…

Vandaag stond de voorbereiding van de aangiftes voor de belasting op het programma. Je begrijpt, dat is niet “what I love to do”, maar ook ik moet soms wel eens wat doen waar ik niet van hou, that’s live ( maar wat ik kan uitbesteden doe ik).

Jaren geleden, voordat ik met mijn bedrijf begonnen was, deed ik voornamelijk wat ik (meestal) niet leuk vond. In mijn vrije tijd was ik bezig met mijn hobby en werken was voornamelijk iets wat veel vrije tijd kostte en nogal veel stress opleverde.

Dat maakte me alles behalve heel gelukkig en nadat ik in een burn-out terecht gekomen was, kon en wilde ik niet anders dan gaan doen waar ik gelukkig van werd. En dat was een lange weg en alles behalve gemakkelijk.

Een nieuwe studie, in een hele andere omgeving dan wat ik gewend was. En natuurlijk – het was zwaar om nieuwe vaardigheden te leren. En als het even niet lukt, dacht ik er ook wel eens over om de handdoek in de ring te gooien en te denken ‘het is niet voor me weggelegd’.

Maar als ik kijk naar hoe mijn leven er nu uitziet, wat ben ik dan dankbaar voor de stappen die ik gezet heb. Dat ik mijn hart gevolgd heb. Dat ik vandaag in plaats van de voorbereidingen voor de belasting met mijn kleine grote speurneus ben gaan speuren. Gewoon, omdat het kon.

Let what you love bw what you do

Hoe is dat voor jou. Wat als je kijkt naar hoe jouw leven is over een jaar of 5? Als je kijkt naar 5 jaar verder ? Waar sta je dan? Dezelfde baan? Hetzelfde huis? Dezelfde stemming? Dezelfde klachten? Ja, het kost je heel veel om te veranderen , om buiten je comfortzone te treden, om risico te nemen.

Maar wat levert het je op. En ergens in het proces op weg naar verbetering gaat het altijd wel een keertje minder goed. Het is zeker weten een weg met ups en downs. Het kost veel om je klachten te overwinnen, om anders te gaan denken en om anders te gaan doen.

Maar eigenlijk kost het je 1000x zoveel meer om te verliezen….om niet te gaan doen wat je wilt, om deze klachten te blijven houden….om in je comfortzone te blijven…en de stap niet te zetten. Misschien weet je al wat je het liefste wilt, of misschien wil je daar achter komen.

Ik kan je op verschillende manier bij helpen. Een ( eerste) stap kan bijvoorbeeld een individuele workshop zijn. Tijdens zo’n workshop mag alles, moet niets en zijn er geen oordelen. Niets moet en alles mag. Je krijgt inzichten en er wordt in ieder geval een zaadje geplant.

 

Plaats een reactie

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?