Hoe leuk is dat…

Speuren is plezier.

Nog even dan gaan we weer een uurtje speuren. Kijken of we alles hebben: de lange lijn, het tuig, fles water, dikke jas, sokken, sjaal en handschoenen want het is koud en erg ligt weer wat sneeuw.

Maar dat maakt het juist leuk voor Nora. Sneeuw vindt ze geweldig.

Als ik mijn jas en laarzen ga aantrekken staat ze al klaar en te trappelen dat ze mee wil.

Eerst een stukje rijden naar de Groene Velden. Eenmaal uit de auto staat Nora’s neus gelijk al op speuren en lopen we snel naar de startplaats waar Sjoukje op ons wacht.

Vestje aan met “speurhond in opleiding, niet storen”, portofoon omgehangen en daar gaat Sjoukje op pad, Nora moet haar zoeken. Wij wachten vol ongeduld op een seintje dat we mogen vertrekken. Nora wil eigenlijk het liefste al gelijk er achteraan maar dat mag niet. Na het seintje gaat de lijn in de werkstand. Nora aarzelt eerst even want trekken aan de lijn mag immers niet zo heeft ze geleerd. En dan weet ze het weer: de lijn zit op het tuig en het commando ZOEK wordt gegeven en dan mag ze. En daar gaan we. Nora voorop achter Sjoukje aan met haar neus dippend op de grond het spoor volgend. Bij de kruisingen is het even goed opletten. Je moet wel heel zeker weten welke kant je op moet gaan dus alle richtingen worden gecontroleerd. Als ze dan zeker weet welke kanten ze niet moet gaan gaat ze verder met het spoor. Door het bos, langs het water, over een bruggetje en een omgevallen boomstam. Zelfs de houthakkers die druk aan het zagen zijn houden haar niet tegen.  Aan haar loopje en bewegen van haar achterkant zie je heel goed dat ze op het juiste spoor is.

Af en toe zit er een backtrack in het spoor en dat volgt ze ook precies. Ze blijft echt het spoor volgen ook al heeft ze Sjoukje inmiddels al gezien, toch nog even een laatste check met haar neus op de grond of het wel echt goed is. En ja hoor daar is Sjoukje en volgt de beloning. SUPER gedaan.

Gaandeweg worden de speurafstanden langer en de laatste keer heeft ze zelfs 2x een spoor van een half uur gevolgd. Nora je bent een kanjer en het is samen genieten van het speuren.

 

Nora en Rieske  

 

 

 

Plaats een reactie