Het is helemaal niet zweverig

Nee, het is inderdaad helemaal niet zweverig als jij je hart wilt gaan volgen, als jij wilt gaan doen waar jij gelukkig van wordt. Luisteren naar je gevoel betekent niet dat je je verstand niet meer hoeft te gebruiken.

Wat bedoel je eigenlijk

Ik bedoel met je hart volgen: luisteren naar je gevoel.
Luisteren naar het gevoel wat je krijgt als je weet dat het klopt omdat het je blij maakt. Dat lukt niet van het ene op het andere moment. Het is ook niet alleen het eventuele einddoel waar je gelukkig van wordt, het is de weg daar naar toe, wat je gelukkig maakt. Dat gaat in kleine stapjes en dat moet je zelf doen.

Luisteren naar je gevoel én je verstand gebruiken

Als je gaat luisteren naar je hart, naar je gevoel, dan bedoel ik niet dat je je verstand niet meer hoeft te gebruiken. Want je kunt óók luisteren naar je hart, je gevoel, terwijl je óók je verstand gebruikt. En dan bedoel ik je verstand, niet die gedachten die je belemmeren.

Gedachten die je belemmeren

Gedachten die je belemmeren komen voort uit onbewuste patronen. Dat wat je eens gehoord, gezien of gevoeld hebt en wat in je onderbewuste sterk aanwezig is. Patronen zijn meestal onbewust, mogelijk veroorzaakt door een (heftige) emotie.

Patronen

Patronen zorgen ervoor dat je in een bepaalde situatie zo reageert als je altijd doet. Patronen kun je gaan herkennen. Je kunt je er bewust van worden. En je kunt anders leren reageren in een bepaalde situatie. Je kunt anders gaan doen dan je altijd deed. Je kunt je patronen laten zijn voor wat ze zijn en nieuw gedrag aanleren, door andere gedachten, die beter bij je passen.

Veranderen kan

Je wilt gedachten van jezelf, niet wat je onbewust aangeleerd is. Als jij je hart volgt, ga je doen wat je zelf wilt. Je wordt je bewust van jouw patronen, van jouw gedrag. Je gaat veranderen wat niet meer bij jou past. Omdat jíj dat wilt.

Wil je hier ( vrijblijvend) meer over weten? Beantwoord dan deze mail of

lees verder https://hondentrainingenadvies.nl/volg-je-hart/

Plaats een reactie

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?