Afstemmen op de client

`Afstemmen op de cliënt` en `coachen van de honden eigenaar`, zo noem ik dat tegenwoordig.

Mensen nemen contact met mij op omdat ze een probleem hebben. Een probleem wat te maken heeft met het gedrag van hun hond.

Ik heb geleerd om dat honden gedrag te analyseren, een diagnose te maken van het hoe en waarom van dat honden gedrag. Daarbij zijn de `achterliggende motivationele oorzaken` voor het gedrag van de hond heel belangrijk. Vaak zijn er verschillende trainingsmethodes mogelijk om het gedrag te veranderen of `beheersbaar te maken`.
De eigenaar kreeg dan vroeger een uitgebreid en schriftelijk advies.

Dat analyseren van dat hondengedrag enzo doe ik nog steeds, alleen de eigenaar krijgt geen heel rapport meer van me. Ik doe het tegenwoordig anders. Ik noem het afstemmen op en coachen van de eigenaar. Zodat de eigenaar stap voor stap aan het gedrag van zijn hond, wat voor een probleem zorgt, kan werken.
Mijn werkwijze sluit dan ook aan op die eigenaar. Op zijn behoeftes en mogelijkheden.

Heel vaak is er wel wat aan het gedrag van de hond te veranderen, ombuigen noem ik dat, maar management komt eigenlijk altijd aan de orde.
Vandaag las ik een mooi artikel geschreven door mevrouw Van Herwijnen van de Hondenbescherming. Ik vond het heel herkenbaar.

Waarmee kan ik jou helpen?

Plaats een reactie