Ik kan het aan hem zien als ie …

 

De lichaamstaal van mijn hond vertelt mij iets.

Vandaag ben ik met mijn hond naar geurdetectie les geweest. Ik wilde ook een hobby. Met mijn hond. Iets doen wat ik niet zelf al iedere dag met andere honden doe. Natuurlijk ben ik niet helemaal `onbewust onbekwaam`. Maar deze manier van aanleren ken ik niet.

We hebben nog maar een les gehad. Ik moet leren en kijken. Naar mijn hond. Want zijn lichaamstaal verteld mij iets. Ik kan het aan hem zien als hij moet poepen, als luisteren niet gaat lukken, als hij wel aandacht voor mij heeft. Zijn lichaamstaal vertelt mij dat. In het dagelijkse leven. Maar ook als ik met hem aan het werk ben.

Door naar zijn lichaamstaal te kijken, luister ik naar hem. Leer ik hem kennen. Mijn hond kijkt ook naar mij. Luistert niet alleen (meestal) naar wat ik zeg, maar leest ook mijn lichaamstaal.
Daar is ie heel goed in, mijn lichaamstaal lezen!

Wil jij ook leren wat jouw hond jouw vertelt?

Vul onderstaand formulier in als je hier meer over wilt weten.

Plaats een reactie