Speuren blijft plezier!

Speuren blijft plezier!

Speuren is plezier schreef ik in maart 2013, toen we net waren begonnen met de speurlessen bij Sjoukje.

En nu ruim vier jaar later zeg ik speuren blijft plezier!

Telkens nieuwe uitdagingen in de speurlessen waar we veel van leren. Als baas leren je hond te lezen, goed letten op alle signalen die hij/zij geeft hoe klein ook. En ook leren op je hond te vertrouwen als de weg wordt gewezen die Sjoukje, of een andere sporenloper is gegaan.

Heel leuk is ook om te zien dat iedere hond anders speurt. Dat geeft speuren met twee honden en extra dimensie en is goed opletten wie er mee is en waar op gelet moet worden. Zo vliegt bijvoorbeeld de één direct naar Sjoukje toe en geeft de ander heel subtiel een knikje met de kop in de richting van Sjoukje  bij het vinden. Alertheid van mij als baas is dus heel belangrijk. Dat zijn weer goede leermomenten voor mij.

Het leuke van speuren is dat het niet stopt als een bepaald niveau is bereikt. Voor mij is het belangrijk en ook leuk om met je hond bezig te blijven en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en samen verder te groeien in het begrijpen van elkaar. Met Sjoukje als juf hopen we nog veel te kunnen leren.

 

Rieske en mijn twee speurneuzen Nora en Bjucko

Rieske en Bjucko
Rieske en Bjucko

Plaats een reactie