Speuren naar geuren

Speuren met uw hond.
Een hond gebruikt graag zijn neus.
U wilt uw hond bieden wat hij graag doet.
U wilt actief bezig zijn met uw hond en u wilt ook leren.

Speuren bij Hond en Baas is recreatief mét een doel.
Een doel kan zijn: verbeteren van het zelfvertrouwen van uw hond, of misschien wilt u uw hond meer geestelijke uitdaging bieden of….
Speuren is voor uw hond geweldig leuk, en ervaar ook wat dit voor ú kan doen…

Waarom wilt u bij mij gaan speuren?
Bijvoorbeeld omdat ik kennis en ervaring heb. Over speuren, maar ook over hondengedrag.
Ik werk sinds 2008 als gedragstherapeut voor honden en toen ik in 2011 een bericht in de Telegraaf van Henk Bouman las, wilde ik ook deze individuele opleiding tot instructeur praktijkspeuren gaan doen.

Want speuren is niet alleen een leuke en actieve manier om met je hond samen te werken, ook voor honden met gedrag wat als een probleem ervaren kan worden, adviseer ik zeer regelmatig om te gaan speuren. Ik heb ook zelf ervaren hoe het is om met een hond  (met problemen) te speuren. Hoe dat is voor mijn hond, maar ook hoe dat is voor mij….

En het is fantastisch dat u als eigenaar ook inzichten krijgt. Dat doe ik sinds ik in 2017 de opleiding Transformatie Coaching heb afgerond,  door u te coachen.

Belangrijk vind ik een veilige setting, zonder druk of dwang, waar we gaan voor succes, maar waar geen sprake is van competitie….
We maken samen de “grootst mogelijke kleine stap”…en die is voor iedereen ( hond en baas) anders…

Er zijn verschillende mogelijkheden:

* Individuele speurlessen.
* Kennismaken met speuren, in groepsverband.
* Speurgroep voor gevorderden.
* Cursus Neuswerk voor Professionals lees verder…
* Speuren met je hond op Terschelling lees verder…

Kijk ook eens op een van mijn Facebook pagina´s
of like en volg deze pagina´s om op de hoogte te blijven
Sjoukje speurt met Hond en Baas ,
Hond en Baas hypo´s leren ruiken ,
Sjoukje coacht met aandacht voor Hond en Baas

Klik op de rode link voor meer informatie.

Via de knop kunt u zich aanmelden. Ik neem contact met u op.

Speuren en geuren met uw hond in Lelystad, Flevoland

Goed om te weten:
* Sjoukje Lautenbach is gediplomeerd gedragstherapeut voor honden ( Martin Gaus Academie),
* STC gecertificeerd instructeur praktijkspeuren ( Henk Bouman) en
* Transformatie Coach voor mensen ( academie voor Holistisch Coachen).
* De honden blijven tijdens de speurhonden training aangelijnd.
* De afspraak begint op het afgesproken tijdstip op de Groene Velden 43 en eindigt hier ook.
* De afspraak kan in overleg vanaf een andere locatie starten.
* De afspraak duurt 50 – 60 minuten.
* Voor de kosten zie tarieven. 
* U neemt zelf voor uw hond water voor onderweg mee.
* U heeft een 10 meter lange lijn nodig, en uw hond moet een goed passend tuigje om hebben (en een halsband).
* De richtlijnen van de hondenetiquette worden gehanteerd.

Cooper
Cooper van Ina

“Met mijn Beauceron Cooper een aantal speurlessen gevolgd bij Sjoukje. Fantastisch om te zien hoe enthousiast een hond een speuropdracht uitvoert, heerlijk om daarna zijn fiere, trotse houding te zien. Het samenwerken met je hond is fijn om te doen. Sjoukje geeft duidelijke opdrachten en bouwt de speuropdrachten goed op”.

Piet en Pepper
Piet en Pepper

“Al een paar jaar train ik met mijn honden bij Sjoukje. In de loop van de jaren hebben we verschillende cursussen en workshops gedaan. Ik vind het erg waardevol samen met mijn honden bezig te zijn. Samen nieuwe dingen leren en meemaken”.

Rieske en Bjucko
Rieske en Bjucko

“Telkens nieuwe uitdagingen in de speurlessen waar we veel van leren. Als baas leren je hond te lezen, goed letten op alle signalen die hij/zij geeft hoe klein ook. En ook leren op je hond te vertrouwen Met Sjoukje als juf hopen we nog veel te kunnen leren”.